• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Posvet gasilskih mladinskih mentorjev, 18.1.-19.1.2019

Dodano: 22.01.2019

V petek in soboto, 18. in 19. januarja 2019, se je v Zrečah zbralo skoraj 180 mentorjev mladine iz celotne Slovenije. Udeležence posveta iz vseh sedemnajstih regij je najprej nagovorila Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije, predstavili pa so se tudi ostali člani Mladinskega sveta.
Uvodnemu nagovoru je sledilo predavanje Dušana Pavlija o prehajanju mladine med operativne člane. Izpostavil je, s kakšnimi izzivi se srečujejo mentorji in vodstva društev, na kakšne probleme lahko naletijo in kakšni so predlogi za njihovo rešitev. Že ob prijavi so bili mentorji pozvani, da lahko zastavijo vprašanja, na katera bi želeli odgovore na posvetu. Mladinski svet je zbral vprašanja. Odgovore, ki jih je pripravil nanje, je predstavila predsednica Sveta.
Proti koncu prvega dne posveta sta zbrane nagovorila tudi Janko Cerkvenik in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Predstavila sta aktualnosti v gasilski organizaciji in odgovarjala na vprašanja udeležencev posveta.
Dan se je zaključil z družabnim večerom, ki so ga pripravili mentorji iz Savinjsko-šaleške regije.
Sobotni dan se je začel s predavanjem Ivana Jezernika, ki je predstavil predlagane novosti v knjižici Pravila gasilskih in gasilskošportnih tekmovalnih disciplin za mladinske discipline ter enojno reševalno zanko, ki se je že pojavila v letošnjem razpisu za državni kviz.
Nadaljevali smo z delavnicami. Maja Gelb je spregovorila o ciljih in pričakovanjih v odnosu med mentorji in mladino, Saša Kovačevič je vodila delavnico o spoznavanju ekipe preko igre, Klemen Zibelnik je seznanil mentorje s prijavljanjem v Vulkanu za kviz in orientacijo, člani PGD Šoštanj-mesto pa so predstavili celovit pristop k delu z mladimi v društvu.
Posvet se je zaključil v pozitivnem duhu. Nove generacije mentorjev so se spoznale s »starimi«, spletle so se marsikatere prijateljske vezi. Predvsem pa smo medsebojno podelili izkušnje in primere dobrih praks, kar je tudi namen tega posveta.

Gasilsko zvezo Mengeš sta zastopala Robert Ručigaj in Sandi Zajc (PGD Mengeš).

Tekst in foto: GZ Slovenije

Ni dogodkov.