• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

LOŠKI GASILCI SMO IMELI 85. LETNI OBČNI ZBOR

Dodano: 11.02.2018

V petek, 9. februarja 2018 smo se na 85. rednem letnem občnem zboru zbrali loški gasilci in gasilke. Zbora so se udeležili tudi predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija, poveljnik Gasilske zveze Mengeš Miha Verbič, poveljnik štaba CZ Franci Hribar, predstavniki Prostovoljnih gasilskih društev Mengeš – Gregor Tomažin in Jure Jerič, Topole – Franci Hribar in Primož Mejač, Jarše-Rodica – Janez Volf in Damijan Černivec in PIGD Lek – Primož Mikuš in Anton Kosec. V naši sredi smo pozdravili tudi župana Franca Jeriča in podžupana Boga Ropotarja, župnika Marka Koširja ter predstavnike KD Antona Lobode – Natašo V. Jerič, Športnega društva Loka – Katjo Anžlovar, Vaškega odbora Loka – Darka Purnata ter KD Mengeške godbe – Damjana Budja. Med nami pa so bili tudi častni občan in častni član našega društva Peter Krušnik ter častni član Franc Bergant. Po uvodnem pozdravu predsednika Roberta Ručigaja in izvolitvi delovnega predsedstva je le to začelo z predlaganim dnevnim redom. Po izčrpnih poročilih predsednika Roberta Ručigaja, poveljnika Andreja Brojana, tajnika Boštjana Čebulja, blagajnika Mira Dimca in predsednikov komisij je sledila konstruktivna in predvsem pohvalna razprava naših gostov in ob koncu potrditev poročil.
Ker je v tem letu volilno leto je sledila razrešitev sedanjih članov organov društva. Nato pa so sledile volitve novih organov društva. Za predsednika je bil ponovno izvoljen Robert Ručigaj, poveljniško mesto pa je prevzel Anže Kveder. Člani upravnega odbora so postali: Marjana Brojan, Boštjan Čebulj, Kaja Ručigaj, Franci Urbanc, Sašo Jenčič in Miha Jerič. V poveljstvu bodo Branko Urbanc, Andrej Brojan, Andrej Bizjak, David Bizjak, Boštjan Čebulj, Marko Kocjan, Blaž Slabajna, Domen Pirnat, Slavko Sedeljšak in Boštjan Pesrl. V nadzornem odboru bodo Miro Urbanc, Marija Repanšek in Franc Lagoja. V disciplinski komisiji pa Tadeja Kunstelj, Blaž Slabajna, Stane Cimerman, Marjan Repanšek in Anže Gorjup.
Sledil je zelo ambiciozen delovni plan za leto 2018, ki ga je predstavil predsednik društva Robert Ručigaj ter volitve delegatov za občni zbor GZ Mengeš. V letošnjem letu so bila prvič podeljena društvena odlikovanja. Za aktivno in zavzeto delo so jih prejeli Stane Cimerman, Gašper Urbanc, Franc Malus, Blaž Burgar, Barbara Justin, Andreja Andrič, Jelka Purnat, Marinka Ručigaj, Rezka Podboršek, Vida Strajnar, Justina Jerič, Marija Repanšek, Marko Jerič, Franc Lagoja, Janez Galjot, Peter Petrič, Jože Lap in Marjan Repanšek.
V nadaljevanju sta Janez Koncilija in Miha Verbič podelila napredovanja, diplome, plakete, priznanja GZ Mengeš in odlikovanja GZ Slovenije. Napredovanje v gasilca II. stopnje je prejel Anže Gorjup, značke za dolgoletno delo so prejeli Miha Jerič, Urban Ručigaj, Sašo Jenčič (za 10 let), Slavko Sedeljšak (za 40 let), Darko Posavec, Anton Sršen, Franc Lagoja (za 50 let), Marjan Repanšek (za 60 let), značke za dolgoletno delo v operativi Stane Cimerman in Robert Ručigaj (za 30 let), plaketo gasilskega veterana Darko Posavec ter diplomo za obnovitveno usposabljanje za delo s helikopterjem Andrej Bizjak. Podeljena so bila tudi priznanja Gasilske zveze Mengeš, tako so priznanje III. stopnje prejeli Anže Gorjup, Domen Pirnat, Sašo Jenčič, Tadeja Kunstelj, II. stopnje Anže Kveder, Boštjan Čebulj, Boštjan Pesrl, David Bizjak, Marko Kocjan, ter I. stopnje Andrej Bizjak, Marjana Brojan in Miro Urbanc.
Podeljena so bila še najvišja odlikovanja in sicer odlikovanja Gasilske zveze Slovenije. Branko Urbanc je prejel gasilsko plamenico III. stopnje, Andrej Brojan II. stopnje, Slavko Sedeljšak in Robert Ručigaj pa sta prejela gasilsko odlikovanje I. stopnje. Vsem prejemnikom čestitamo!

Ob koncu se je predsednik Robert Ručigaj s simboličnim darilom v imenu celotnega društva zahvalil za ves vložen trud in delo dosedanjemu dolgoletnemu blagajniku Miru Dimcu in poveljniku Andreju Brojanu. Oba sta svojo funkcijo predala svojemu nasledniku seveda pa bosta še vedno aktivno vpeta v delo društva.

Po koncu uradnega dela pa smo se iz dvorane preselili nadstropje nižje v operativni prostor kjer smo nadaljevali prijateljsko srečanje ob prigrizku, kozarčku pijače in prijetnem pogovoru.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.