• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Pogreb člana PGD Loka pri Mengšu MILANA LAGOJA, 7.2.2018

Dodano: 08.02.2018

V spomin Milanu Lagoja,

V začetku tega tedna je med člane društva, vaščane in prijatelje odjeknila žalostna vest, da je na Svečnico, po kratkotrajni bolezni njegovo srce omagalo in je za vedno zatisnil oči.

Rodil se je 24. maja 1946 v Loki pri Mengšu. Bil je drugi otrok staršev Frančiške in Štefana. Ob starejšem bratu Štefanu so družino razširili še bratje: Tone, France in Marjan. Osnovno šolo je obiskoval in zaključil v Mengšu. Po končani osnovni šoli se je podal v uk za mizarja, k mojstru Feliksu Štemplju v Mengeš. Tu je ostal zaposlen kot mizarski pomočnik do odhoda na služenje kadrovskega roka, katerega je odslužil v Makedoniji. Po vrnitvi se je najprej zaposlil v mizarstvu na Črnučah, kasneje pa si je poiskal zaposlitev v gradbeništvu. Najprej kot strojnik v peskokopu, po opravljenem vozniškem izpitu pa je postal voznik tovornih vozil. V tem poklicu je nato skoraj trideset let vrtel krmilo tovornjakov v podjetju Hidrotehnik. Tu se je v letu 2005 tudi upokojil. Vseskozi je bil tudi prizadeven v domačem okolju, saj je sprva pomagal staršema pri delu na manjši kmetiji, po njuni smrti pa je sam prevzel Lavptovo domačijo in jo vodil do zadnjih dni. Kot velik ljubitelj narave, je v prostem času pogosto obiskoval slovensko hribovje in sredogorje.

V vrste gasilskega društva Loka pri Mengšu je vstopil kot pionir, v letu 1964. Bil je prizadeven pri nabiranju gasilskih veščin. Prav kmalu je postal tudi redni član desetine, ki se je udeleževala različnih tekmovanja v okviru Gasilske zveze Domžale in Gasilske zveze Slovenije. Po vrnitvi iz služenja vojaškega roka je vrsto let aktivno sodeloval pri redni gasilski dejavnosti, ter opravljal dolžnosti pri pripravi gasilskih slovesnosti in veselic. S svojim znanjem in poklicem voznika tovornih vozil je bil vedno na razpolago za potrebe društva. V zadnjem času so njegovi obiski gasilskega doma postali redkejši, a je s srcem vedno kazal, da je gasilsko društvo v okolju kot je Loka, zelo pomembno in ni nikoli odrekel pomoči.

Pesnik Janez Menart je zapisal:
Zahod žari, tema je že povsod,
nad črnim gozdom zvezda trepeta;
Grmovje, les, belkasta steza ….
že marsikdo je v mraku hodil tod
in zdaj ne hodi tod in ne drugod.

PGD Loka pri Mengšu se mu zahvaljuje za njegovo dolgoletno delovanje in neprecenljiv prispevek v delu društva, bratom: Štefanu, Tonetu in Francetu pa izreka iskreno sožalje.
Mirno počivaj v domači zemlji!

Pokojnega člana smo pospremili k zadnjemu počitku v sredo, 7.2.2018, ob 15.00 uri, na pokopališču v Mengšu. Pogreba se je udeležilo pet prostovoljnih gasilskih društev, poleg našega še PGD Mengeš, PGD Topole, PGD Trzin, PGD Jarše–Rodica in PIGD Lek.

Gasilci PGD Loka v uniformah: Urbanc Branko, Urbanc Franc, Urbanc Miro, Posavec Darko, Petrič Peter, Bergant Franc, Jerič Marko, Repanšek Marjan, Ručigaj Robert, Galjot Janez, Zupan Martin, Čebulj Boštjan, Sedeljšak Slavko in Brojan Andrej.

Priprava malice: Sedeljšak Brigita in Brojan Marjana

Ni dogodkov.