• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Posvet gasilskih mladinskih mentorjev, 19.1.-20.1.2018

Dodano: 24.01.2018

V petek, 19. 1. 2018, in soboto, 20. 1. 2018, smo se mentorji gasilske mladine zbrali na strokovnem posvetu v Termah Zreče. Na posvetu so bili prisotni mentorji iz vseh 17 slovenskih gasilskih regij, skupaj se je posveta udeležilo 156 mentorjev, kar je več kot pretekla leta. V petek je po uvodnem pozdravu predsednika Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije, Uroša Leskovarja, sledilo predavanje priznanega specialnega pedagoga, Marka Juhanta, ki je zbranim mentorjem predstavil spretnosti vodenja mladih. V nadaljevanju petkovega popoldneva sta se udeležencem posveta pridružila Janko Cerkvenik in Franci Petek, v. d. predsednika in poveljnik GZS, ki sta navzoče seznanila z aktualnimi nalogami in odgovarjala na vprašanja z operativnega in organizacijskega področja GZS. Po večerji je za mentorje regija Ljubljana III organizirala sproščen družabni večer, kjer so se mentorji ob različnih zabavnih in družabnih igrah družili in bolje spoznavali.
Sobotni del se je pričel s kratkimi navodili predsednika MS GZS za izvedbo delavnic. Vsi prisotni mentorji so se izmenjali v vseh 4 delavnicah, ki so jim bile na razpolago. Prvo delavnico z naslovom Predstavitev nove discipline – kviz smo pripravili člani MS GZS, skupaj z mentorji smo razpravljali o novi disciplini v razpisu za kviz 2018 – poišči besede. V drugi delavnici z naslovom Animiranje mladih s praktičnimi delavnicami so članice MS GZS pripravile družabne in sodelovalne igre za bolj družabne gasilske vaje z mladimi gasilci. V tretji delavnici z naslovom Jaz mentor! Jaz menedžer? se je predavatelj Robert Okorn dotaknil organizacije tekmovanj in izletov za mladino. V četrti delavnici z naslovom Olimpijska ekipa se predstavi, pa so nam člani PGD Zbilje predstavili vrhunsko delo z mladimi in njihovo pot do štirih nastopov na gasilskih olimpijadah. Predavatelji in voditelji delavnic so se potrudili, da so mentorje vzpodbudili k aktivnemu sodelovanju in jim ponudili odgovore na aktualna vprašanja s področja dela z gasilsko mladino.
Po delavnicah je sledil še uraden zaključek posveta, kjer smo ugotovili, da se z mladimi v gasilskih vrstah že sedaj dela na zelo visokem nivoju, vendar še vedno obstajajo priložnosti za izboljšave. Za konec smo se sproščeno postavili še pred fotografski objektiv, si zaželeli veliko dobrih idej, kvalitetnega dela z mladimi in si obljubili, da se prihodnje leto spet srečamo ter izmenjamo izkušnje.

Gasilsko zvezo Mengeš sta zastopala Robert Ručigaj in Sandi Zajc (PGD Mengeš).

Tekst in foto: GZ Slovenije

Ni dogodkov.