• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

SLAVNOSTNA PODELITEV LISTIN O NAPREDOVANJIH V ČINE, 09.01.2018

Dodano: 10.01.2018

Na Brdu pri Kranju 9. januarja 2018 turobno in deževno vreme ni zmotilo svečanosti, ki jo je organizirala Gasilska zveza Slovenije. V hotelu Brdu, kjer gostijo številne protokolarne dogodke, je potekala slovesna podelitev listin o napredovanjih v čine visoki gasilski častnik, višji gasilski častnikin gasilski častnik.
V minulem letu se je – prvič po novih učnih programih – usposobilo preko 2700 prostovoljnih gasilcev. Na novo je v gasilskih vrstah 138 gasilskih častnikov, 26 višjih gasilskih častnikov in 5 visokih gasilskih častnikov. Vsem kandidatom, ki so bili v čine imenovani na podlagi opravljenih tečajev v letu 2017, sta Janko Cerkvenik in Franci Petek, v. d. predsednika in poveljnik Gasilske zveze Slovenije, slovesno izročila listine.
Na prireditvi so bili prisotni tudi Darko Muhič, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije, Milan Antolin in Jože Derlink, podpredsednika Gasilske zveze Slovenije, Iztok Zajc, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije, Milan Dubravc, poveljnik Gorenjske regije ter podpredsednik CTIF, člani Komisije za izobraževanje in usposabljanje pri Gasilski zvezi Slovenije, več regijskih poveljnikov in predstavnikov gasilskih zvez ter drugi gostje.
Program je spretno vodila Tatjana Mohorko, za slovesno in prijetno vzdušje pa so z vrhunsko izpeljanimi glasbenimi točkami poskrbele Eva Kovačič, Tina Žerovnik in Maja Drčar.

Na podelitvi je listino o napredovanju v višjega gasilskega častnika prejel tudi gasilec PGD Loka pri Mengšu Bizjak Andrej.

ČESTITAMO!

Vir: gasilec.net /GZS

Ni dogodkov.