• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Tabor gasilske mladine GZ Mengeš, 24.8.-27.8.2017

Dodano: 28.08.2017

1. dan
Predzadnji teden počitnic je zadnjih osem let že tradicionalno rezerviran za tabor gasilske mladine. Lansko leto nas je Novigrad tako navdihnil, da smo si ga tudi letos izbrali tudi za destinacijo Tabora 2017.
Primorska avtocesta pri Ravbarkomandi nam je bila naklonjena in smo jo prevozili v običajnem voznem tempu, prav tako nas niso zadržali na mejnem prehodu.
V Novigradu nas je pričakalo dobro kosilo in osvežujoče morje, ki nam je tudi letos ponudilo obilo morskih užitkov. Popoldne smo izkoristili za kopanje, druženje in izmenjavo počitniških izkušenj.
Prijetna klima, udobni prostori in bližina morja nam kažejo, da bomo tudi letos tukaj preživeli tri krasne dneve, češnjica na tortici pa je dobra hrana, saj bomo naslednje dneve okusno in zdravo jedli.

2. dan
Drugi dan smo začeli z jutranjo telovadbo v dveh skupinah, ki nam je že pred zajtrkom vlila polno delovnega elana, dobra hrana pri zajtrku pa nam je napolnila mišice za delo in možgančke za učenje.
Po zajtrku smo se prepustili božajočim sončnim žarkom, sveži vodi in vožnji s supom. Najpogumnejši so se takoj povzpeli na plavajoči splav, malo manj pogumni pa po krajšem opazovanju veselega skakanja v vodo.
Naše pridne mlade gasilce so obiskali tudi gostje iz Mengša in sicer Franc Jerič – župan; Janez Koncilja – predsednik GZ Mengeš in Franci Hribar – predsednik CZ Mengeš in predsednik PGD Topole. Ogledali so si naše delo in taborno mesto ter z nami pojedli kosilo. Po kosilu smo se slikali, prejeli nekaj vzpodbudnih besed in se za konec skupaj prepustili sveži morski vodi.
Drugi dan pa smo pričakali tudi atrakcijo tabora – čoln s katerim smo se v več skupinah popeljali po morju. Ker nas je bilo veliko in ker je bila zabavna vožnja dolga smo bili na plaži do večerje – nekateri v objemu morske vode, drugi pod prijetnimi sončnimi žarki in tisti največji srečneži vozeči se na čolnu.
Po večerji smo se lotili izobraževanja, pred spanjem pa smo našo teraso spremenili v kino pod zvezdami in si ogledali risanko.

3. dan
Tudi tretji dan smo pričeli aktivno in zdravo – z jutranjo telovadbo v dveh skupinah. Starejši, mladinci so daljši tek ob obali zaključili z razteznimi vajami, mlajši pa so začeli z vajami, nadaljevali s krajšim tekom ter razteznimi vajami.
Po zajtrku smo sončen dan izkoristili za kopanje, sončenje in vožnjo s supom. Pred kosilom smo nadaljevali z pridobivanjem novega gasilskega znanja in po kosilu to znanje uspešno potrdili s preizkusom znanja. Dan smo nadaljevali v in ob morju in si po večerji med prijetnim sprehodom privoščili sladoled.
Zaključni večer je še posebej zanimiv, ker smo pripravili čisto pravi disko na prostem – torej takšnega z disko kroglo, plesiščem in cool glasbo.
Gasilski tabor mladine pa ne bi bil gasilski, če ne domov odšli z novimi čini in preventivnimi značkami: 22 bronastih preventivnih značk, 16 činov Pionir in 12 činov Mladinec.

4. dan
Kot se za nedeljo spodobi smo dan začeli malce kasneje in sicer z obilnim zajtrkom. Ta nam je vlil novih moči za pakiranje in pripravo na odhod domov.
Ob odhodu smo si bili ob odhodu edini: vreme smo naročili dobro, morje je bilo super in družba »ta prava«.

Slike si lahko ogledate FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.