• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Vaške igre v Loki, 11. 9. 2016

Dodano: 11.09.2016

V nedeljo, 11. 9. 2016 so se na športni ploščadi v Loki odvijale Vaške igre. Ekipe iz loških društev (gasilci, športniki in kulturniki), so se pomerili v sedmih različnih igrah, in sicer:

Žogica in cev: Skozi gasilsko C-cev (premer 52mm, dolžina: 15m) so morali tekmovalci potiskati žogico za namizni tenis na drugo stran cevi. To je morala vsaka ekipa storiti 3x, in sicer, vsak tekmovalec po enkrat.
Tri v vrsto: V polje 9×9, ki je bilo sestavljeno iz hulahop obročev, so morali tekmovalci postaviti 3 žogice v vrsto. Igralo se je na dve dobljeni igri.
Vleka vrvi: Klasično tekmovanje v vleki vrvi, na dve dobljeni zmagi.
Kremšnite: Predsedniki društev so morali pojesti kremšnito čim hitreje, vendar brez uporabe rok. Najhitrejši je prinesel točke za svoje društvo.
Skakanje z žaklji: V igri so tekmovali štirje tekmovalci v vsaki ekipi. Iz ene strani polja so morali na drugo stran priskakati v žaklju za krompir, nato pa je tekmovalca z žakljem drugi tekmovalec na drugo stran odpeljal kot samokolnico. To smo ponovili 4x, tako da so vsi tekmovalci izpolnili obe nalogi.
Samokolnica, jerbas in jajce: V tej panogi so tekmovalno ekipo sestavljale po 2 ženski in 2 moška tekmovalca. Najprej je moški v samokolnici odpeljal žensko slalom med stožci po progi, na koncu obrnil in pot ponovil še nazaj. Med vožnjo je ženska v žlici držala jajce (v našem primeru žogico za namizni tenis), ki ni smel pasti. Po odpeljani “dirki”, se je jajce predalo ženski tekmovalki v jerbas, ki ga je moral na glavi prenesti na nasprotno stran, kjer je delo prevzel drugi moški tekmovalec, ki je morala jajce v jerbasu prenesti še nazaj na ciljno črto. Jerbasa se med igro ni smelo držati z rokami!
Lovljenje pokemonov: Pri tej igri so sodelovali trije tekmovalci. Prvi je stal na enem koncu proge in imel na voljo 20 pokemonov (vodnih balonov) in 2 minuti časa, da po zraku spravi pokemone na drugo stran proge v posodo. Na drugi strani sta stala druga dva tekmovalca, ki sta s pomočjo rjuhe lovila pokemone, ter jih stresala v posodo. Za točko se je štelo končno število pokemonov v posodi.

Ekipe, ki so tekmovale so bile:
PIROMANI (društvo PGD Loka), KASKADERJI (društvo ŠD Loka) in UMETNIKI (KD Antona Lobode).

Naj omenimo, da je dan minil prekrasno. Ob dobri družbi in glasbi, smo se najprej podprli z golažem, nato pa še z odojkom ter mesom z žara. Na igrah ni manjkal niti srečolov, ki bi brez prijaznih vaščanov težko zaživel. Na Vaških igrah je bil navzoč tudi župan občine Mengeš, Franc Jerič. Na koncu so ekipa kaskaderjev zasedli 1. mesto, ekipa piromanov drugo, ter ekipa umetnikov tretje mesto.

V upanju, da se drugo leto spet srečamo ob takem dogodku, vsa društva in prisotne vaščane pozdraljamo z gasilskim pozdravom – NA POMOČ!

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v FOTOGALERJI (klikni! – slike se bodo še dodale).

Ni dogodkov.