• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Tabor gasilske mladine – Novigrad 2016, 25. 8. – 28. 8. 2016

Dodano: 27.08.2016

Četrtek, 25. avgust 2016
Zadnji teden počitnic je že tradicionalno rezerviran za tabor gasilske mladine. Izglasovano je bilo morje, tako da smo se zjutraj po ustaljenem urniku, ki je Topole, Mengeš, Loka napolnili avtobus in se odpravili proti morju.
Pot brez gneče in prijazno vreme je pot se skrajšala, tako, da smo bili na cilju že okoli 11h. Po nastanitvi v sobah smo pojedli kosilo. Polni želodčki in prijetna morska klima pa je terjala svoj davek in sicer pol urice počitka.
Zatem smo izvedli prve delavnice – prvo pomoč in delavnico znanj o orodju in opremi. Ker pa nas je morska voda vabila že od prihoda smo se takoj po delavnici odpravili na kopanje, sončenje, pohajkovanje po plazi, vožnjo s supom in zabavo na pomolu. Po kopanju smo pojedli krepko večerjo z dodatnimi porcijami in raziskali morsko obalo ob sončnem zahodu.

Petek, 26.avgust 2016
V petkov dan smo zakorakali z jutranjo telovadbo, krepkim zajtrkom in s kopanjem v sveži morski vodi. Božali pa so nas tudi sončni žarki, kateri so bili naravnani na ravno pravo temperaturo. Po osvežitvi smo se podali na izobraževalni del dneva in smo predelali naslednje teme: gasilska taktika, prva pomoč ter delavnico znanj o orodju in opremi.
Obiskal nas je tudi predsednik prostovoljnega gasilskega društva Mengeš tovariš Sandi Jaklič s soprogo Tadejo.
Pred kosilom smo prejeli še obisk župana Franca Jeriča in predsednika gasilske zveze Mengeš Janeza Koncilje, tako, da sta čas kosila delila z nami. Po kratkem počitku, ki smo ga namenili polnim želodčkom in novim znanjem, smo opravili skupinsko slikanje z našima gostoma. Sveže morje in sončni žarki so nas popeljali v igriv popoldanski del dneva, katerega smo zaključili z večerjo.
Po večerji smo opravili še praktični del izobraževanja: delavnico na temo oživljanja in preventive. Z dvema skupinama pa smo predelali snov za srebrno preventivno značko.

Sobota, 28.avgust 2016
Tudi sobotno jutro, na taboru gasilske mladine ob morju, nam je postreglo z obilo sonca in prijetnega vzdušja, zato je bila jutranja telovadba mala malica. Zajtrk je bil prav krepak in smo si ga privoščili takoj po telovadbi. Po zajtrku smo mentorji še zadnjič preverili kako pospravljene so sobe in z veseljem ugotovili, da je v treh dneh tabora stanje urejenosti sob napredovalo in da so se otroci naučili tudi nekaj o tem, kako naj bi izgledala urejena soba. Ostanek dopoldneva smo izkoristili za kopanje v vodi, igre na plaži in zabavo ob morju. Po kosilu smo se odpravili na sprehod in si spotoma privoščili sladoled. Pridobljene kalorije pa smo takoj pokurili med morskimi valovi in na plaži, kjer smo se zabavali do večerje.
Po večerji smo opravili še zadnje izobraževalne delavnice in sicer smo pridobili nova znanja iz gasilske organizacije in iz osnov gorenja in gašenja. Po izobraževanju smo podelili nagrade za najbolj vzorno pospravljene sobe in nato otroke prepustili zvokom glasbe v improviziranem disku na prostem.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (v pripravi!).

Ni dogodkov.