• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

83. redni letni občni zbor, 5.2.2016

Dodano: 07.02.2016

Prvi februarski petek smo se na 83. rednem letnem občnem zboru zbrali članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Loka. Zbora so se udeležili tudi povabljeni gosti – predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija, župan Franc Jerič, častni član in častni občan Peter Krušnik, predstavniki sosednjih gasilskih društev – iz Mengša predsednik Sandi Jaklič in Anton Kosec, iz Topol Tone Kunstelj in Klemen Pibernik, iz Trzina Borut Kump ter Jarš-Rodice Boris Razpotnik in Janez Volf. Vabilu so se odzvali tudi – predsednik Mengeške godbe Gašper Skok, predsednica Kulturnega društva Antona Lobode Nataša V. Jerič, predsednik Športnega društva Loka Matjaž Anžlovar, predsednik Vaškega odbora Loka Darko Purnat in predsednik Vaškega odbora Dobeno France Vehovec. Začetek je pripadel glasbi saj nam je za uvod dve pesmi na harmoniko zaigral član pionirske ekipe, ki se bo junija udeležila državnega prvenstva v Kopru, Anžej Šarc. Po pozdravnem nagovoru se je predsednik PGD Loka Robert Ručigaj tudi vsem udeležencem zbora lepo zahvalil za sodelovanje, še posebno pa Občini Mengeš in GZ Mengeš, je vodenje občnega zbora prevzela predsednica delovnega predsedstva Marjana Brojan. Preden smo začeli z uradnim delom smo se z minuto molka spomnili naših pokojnih članov, nato so takoj sledila poročila za leto 2015 – predsednika, poveljnika, tajnika, blagajnika, strojnika, gospodarja, predsednikov komisij za veterane, članice in mladino, predsednika nadzornega odbora in disciplinske komisije iz katerih je bilo lepo razvidno, da društvo deluje na vseh področjih gasilstva zelo uspešno, zavzeto in na zdravih temeljih. S pohvalami niso skoparili niti spoštovani gosti, ki poznajo delo loških gasilcev, še posebno predsednik GZ Janez Koncilija in župan Franc Jerič. Tudi delovni in finančni plan za letošnje leto 2016, ki ga je predstavil predsednik Ručigaj je zelo zahteven in ambiciozen, ki pa bo za pridne loške gasilce sicer težka vendar prijetna domača naloga.

Za uspešno delo v društvu, na operativnem področju in za dolgoletno delo so bila posameznikom podeljena priznanja, odlikovanja, napredovanja, diplome, specialnosti, zahvale in plakete. Te so iz rok predsednika in poveljnika GZ Mengeš Janeza Koncilije in Andreja Bizjaka, prejeli: člani A, člani B, starejše gasilke, starejši gasilci, ter mladi gasilci – Kaja Ručigaj, Matevž Potočnik, Kaja Slabajna, Matej Mitrovič in Urban Ručigaj (priznanja); Anže Kveder (zahvala); Uroš Pogačar, Domen Pirnat, Tadeja Lukan, Nejc Loboda, Sašo Jenčič, Anže Gorjup in Blaž Burgar – strojniki, Sašo Jenčič in Tadeja Lukan – bolničarja in Anže Kveder in Boštjan Čebulj – sodnika (diplome in specialnosti); Robert Ručigaj, Boštjan Čebulj, David Bizjak, Gašper Urbanc in Anže Kveder – 10 let dela v operativi, Slavko Sedeljšak – 30 let dela v operativi, Špela Loboda, Matevž Potočnik, Kaja Ručigaj, Anže Kveder in Urška Brumec – 10 let dela v društvu, Robert Pogačar – 20 let dela v društvu ter Martin Zupan in Jelka Purnat – 40 let dela v društvu (odlikovanja); Nejc Loboda, Tadeja Lukan, Blaž Burgar in Sašo Jenčič – gasilec I. stopnje (napredovanje); Uroš Pogačar – gasilec II. stopnje (napredovanje); Anže Kveder in Boštjan Čebulj – nižji gasilski častnik I. stopnje (napredovanje) ter Jelka Purnat in Peter Brojan (plaketa gasilski veteran).

Ob koncu smo se iz dvorane preselili nadstropje nižje, kjer so nas naše članice postregle z jedačo in pijačo. Debata brez dnevnega reda se je lahko začela! Ja, bilo je prijetno!

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Jože Brojan

Ni dogodkov.