• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

82.redni letni občni zbor loških gasilcev, 30. 1. 2015

Dodano: 02.02.2015

Redni letni občni zbor, 82. po vrsti, je zadnji petek v januarju, v dvorano gasilsko-kulturnega doma v Loki privabil veliko loških gasilk in gasilcev ter povabljenih gostov. Poleg predsednika GZ Mengeš Janeza Koncilija in poveljnika GZ Mengeš Andreja Bizjaka ter predstavnikov gasilskih društev iz Topol, in Trzina se je vabilu odzval župan Franc Jerič. Prišli so tudi predstavniki društev: predsednica KD Antona Lobode Nataša Vrhovnik Jerič, predsednik ŠD Loka Matjaž Anžlovar in predsednik Mengeške godbe Gašper Skok.

Po uvodnem pozdravu predsednika PGD Loka Roberta Ručigaja in izvolitvi delovnega predsedstva – Marjane Brojan kot predsednice ter Branka Urbanca in Minke Repanšek kot članov ter zapisnikarja Boštjana Čebulja – se je občni zbor začel, in sicer z minuto molka za pokojne loške gasilce. Sledila so poročila o delu in prizadevanjih društva v letu 2014, pri čemer se je predsednik Robert Ručigaj zahvalil vsem članom in članicam za uspešnost in odgovornost. Poleg odličnega dela operativcev je opozoril na vse druge člane, ki tako ali drugače skrbijo, da je društvo prepoznavno in dejavno na vseh področjih. Najizdatnejši v svojih poročilih so bili poveljnik društva Andrej Brojan in predstavnica mladinske komisije Kaja Ručigaj, kar je povsem razumljivo, saj je društvo res delovno in zelo uspešno prav na operativnem področju. Mladi so pripravili le povzetek, saj je bilo vse o njihovem delu povedano že na mladinskem zboru.

Poveljnik Andrej Brojan, ki je zelo podrobno opisal delo operativnih enot, je med drugim povedal, da so bile v akciji šestnajstkrat, vzroki pa so bili: 1x odstranjevanje posledic žledoloma, 2x sanacija po žledolomu ali neurju, 2x poplave – stanovanjski objekt, 1x prometna nesreča, 2x pomoč reševalcem – prenos osebe, 1x odstranjevanje posledic neurja, 1x požar v OŠ, 2x stanovanjski požar, 2x požar v industrijskem objektu in 2x požar v naravi. Izobraževanja v Izobraževalnem centru na Igu in v GZ Mengeš se je udeležilo 6 članov, zdravniške preglede pa je uspešno opravilo pet operativnih gasilcev. Prav tako je povedal, da so se naše ekipe poleg domačega tekmovanja za pokal Loke udeležile še 29 različnih gasilskih tekmovanj po Sloveniji v različnih kategorijah in na različnih ravneh ter bile pri tem nadvse uspešne. Tudi dejavnosti v mesecu varstva pred požari so bile izpeljane po načrtu: živžav pri OŠ Mengeš, pregled hidrantnega omrežja, redarska služba, operativne vaje, gasilska sv. Maša in dve gasilsko reševalni vaji. Andrej Brojan je omenil, da se člani društva pridno udeležujejo obletnic društvenih kolegov, žalnih in drugih slovesnosti, prireditev in dejavnosti drugih društev v zvezi in zunaj nje. Ob koncu se je zahvalil vsem sodelavcem za pomoč pri uresničitvi društvenih ciljev.

O svojem delu so spregovorili tudi tajnik, blagajnik, strojnik, gospodar, predstavniki raznih komisij in odborov. Načrt dela za leto 2015 je razgrnil predsednik društva in iz njega je razvidno, da bo spet treba zavihati rokave, tako pa uspeh ne bo izostal. In tega si v Loki vsi želimo. Prizadevnost in uspešnost društva sta v svojih nagovorih poudarila tudi župan Franc Jerič in predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija, ki je spregovoril še o obveznostih članov do gasilske uniforme ter o opremi in zakonodaji. Z besedami pohvale niso skoparili ne predstavniki sosednjih gasilskih društev, ne predsednica kulturnega in ne predsednik športnega društva. Sledilo je podeljevanje gasilskih napredovanj, podelitev odlikovanj za delo v društvu in priznanj za lanske tekmovalne dosežke ter za opravljene izpite in tečaje. Prijetno srečanje smo končali z zakusko in v živahnem medsebojnem pogovoru.

Nekaj slik si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!).

Ni dogodkov.