• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Tabor mladine GZ Mengeš na Krku, 20.8. – 23.8.2014

Dodano: 21.08.2014

1. dan

Krk……dolgo pričakovani gasilski tabor na morju. Skozi most smo se pripeljali po 3 urah vožnje in se hitro nastanili v domžalskem domu. Punce kraljujejo skupaj v veliki sobi, fantje so razdeljeni po treh sobah.

Kot se spodobi na morju smo takoj po prihodu skočili v vodo ravno pravšnje temperature. Najpogumnejši so se takoj povzpeli na splav, malo manj pogumni pa po krajšem opazovanju veselega skakanja v vodo.
Lačni in dobre volje smo pojedli kosilo in se po zasluženem popoldanskem počitku odpravili na sprehod. Ob poti smo se posladkali s sladoledom in polni energije skočili v kopalke. Tokrat je bil splav poln in skakanje v vodo užitek za vse.
S praznimi želodčki smo komaj pričakali večerjo in sladico polno domišljije.
Večerno druženje v mivki, v sobah in na igrišču je otroke pripravil na noč dobrega spanca.

2. dan

Banana… danes pa je na vrsti banana. Nismo je jedli ampak, smo se z banano vozili po morju. Po zajtrku smo se neučakani napotili do Porata in tam so otroci po skupinah sedli v čoln in na morju na banano. Ker nas je veliko in ker je bila vožnja z banano dolga smo v marini preživeli kar nekaj časa, potem pa smo čas do kosila izkoristili na plaži: nekateri v objemu morske vode, drugi pod prijetnimi sončnimi žarki.
Po kosilu smo po kratkem počitku začeli z izobraževalnim delom: skupina za bronasto, srebrno in zlato značko. Neverjetno, kako na morju znanje hitro leti v glavo.
V popoldanskih urah nam je prijetno vreme omogočilo namakanje v morju, skakanje iz pomola in druženje na plaži. Tukaj pa nas je presenetil tudi župan Franc Jerič.
Za večerjo so nas prijetno presenetile palačinke s čokolado in marmelado, za sladico pa smo poskrbeli sami in sicer na način »a la carte«.
Večer smo namenili druženju pred domžalskim domom in v predprostoru sob.

3. dan

Vreme…. Smo naročili tako kot to delajo veliki. Vse tri dneve sončno in kakšna sapica za ohladitev sem ter tja.
Po zajtrku smo se odpravili na sprehod do Malinske: štanti, kavica, pekarna in še kaj smo našli tam. Ko smo si napasli oči in brbončice nas je turistični vlakec odpeljal na  plažo, kjer smo se pred kosilom še malce namočili.
Po kosilu smo si privoščili kratek počitek in že tako prijeten dan popestrili z vožnjo s kanuji. Dva veslača in en uživač je bil recept za vožnjo. Vožnjo smo popestrili še s kakšnim veslom, ki je “po nesreči” pošprical soseda  – samo za vajo, seveda!
Popoldanska vožnja s kanuji se je zaključila s kopanjem.
Pred večerjo smo zaključili teste za gasilske značke ter se razgibali z odbojko in jogo.
Sledila je večerja in sladica, na katero so nekateri dolgooo čakali.
Zaključni večer je še posebej zanimiv, ker ga ne preživljamo sami, ampak v družbi novih prijateljev iz Cerknice s katerimi imamo zmenkarije. Hm, hm….

Mentorji

Nekaj slik si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!).

Ni dogodkov.