• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

76. LETNI OBČNI ZBOR (Poročilo, SLIKE)

Dodano: 02.02.2009

Šestinsedemdeseti občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Loka je po uvodnih besedah predsednika Roberta Ručigaja in izvolitvi delovnega predsedstva vodila Marjana Brojan. Zbora so se poleg domačih gasilk in gasilcev in seveda mladine udeležili predstavniki GZ Mengeš, PGD Mengeš, PGD Topole, PIGD Lek, PGD Trzin, predsednik Kulturnega društva Antona Lobode Matjaž Loboda, predstavnik Športnega društva Loka Peter Frantar in predsednik Vaškega odbora Darko Purnat. Vabilu sta se odzvala še dva eminentna gosta – župan Občine Mengeš Franc Jerič in mengeški župnik Janez Avsenik.

Po enominutnem molku za pokojne loške gasilce je prevzel besedo župan Jerič. Zbrano množico je nagovoril s pohvalami in zahvalo za uspešno opravljeno delo lani, ko smo zgradili nov dom, zdaj v ponos vasi in celotne občine, ter za nabavo novega tovornega vozila. Nato so na govorniškem odru razgrnili poročila o lanskem delu predstavniki PGD Loka: predsednik, poveljnik, tajnik, blagajnik, strojnik, gospodar, predsednik sklada samopomoči, predsednik komisije za veterane, predsednica komisije za članice, predsednik komisije za mladino, predsednica nadzornega odbora, predsednik častnega razsodišča in član verifikacijske komisije. Izčrpna in zelo pozitivno naravnana so bila poročila vseh, najbolj všečno pa je bilo blagajniško poročilo, saj je društvena blagajna v pozitivnem stanju, tako da smo brez vsakega dolga kljub velikim izdatkom v minulih letih.

Tudi besede predsednika društva Ručigaja so imele veliko težo pri zahvali vsem, ki so kakor koli doprinesli k našemu uspehu. To so mnogi člani društva, ki so s svojimi rokami gradili in sestavljali mozaik novega doma, sovaščani, občani in podjetniki, ki so finančno podprli naše prizadevanje, ter ne nazadnje Občina Mengeš z največjim deležem zaslug, da danes dom stoji in v njem nova avtocisterna. Naše pretekle uspehe, prizadevanje in spodbude za še boljše delo v prihodnosti je izrazil tudi predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija. V svojem dolgem, a poučnem nagovoru je poudaril, da moramo gasilci vztrajati na začrtani poti pridobivanja novih članov, pa tudi stalnega izobraževanja, kajti gasilec brez znanja ne more uspešno opravljati svojega poslanstva.

Po nagovorih so bile volitve za novega poveljnika društva in člana upravnega odbora. Na predlog Upravnega odbora PGD Loka sta bila predlagana in potem soglasno izvoljena: za poveljnika Andrej Brojan in za člana Boštjan Čebulj. Novoizvoljeni poveljnik se je navzočim zahvalil za izkazano podporo, dozdajšnjemu poveljniku Francu Malusu pa za uspešno vodenje društva v minulih letih.

Na koncu so bila podeljena še priznanja za izpite bolničarja, strojnika in uporabnika radijskih zvez, ki so jih uspešno opravili: Boštjan Čebulj, David Bizjak, Anže Kveder, Andrej Bizjak, Branko Urbanc, Slavko Sedeljšak, Gašper Urbanc, Uroš Pogačar in Andrej Brojan, ter priznanja za lansko občinsko tekmovanje.
Slavnostni večer smo zaokrožili s harmoniko in pesmijo ob kranjskih klobasah, rujni kapljici, sladkih dobrotah in medsebojni debati.

Jože Brojan

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klik!)

Ni dogodkov.