• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Požar večstanovanjskega objekta v Jabljah (občina Mengeš), 28. 10. 2013

Dodano: 29.10.2013

V ponedeljek, 28. 10. 2013, je potekala obsežna intervencija gašenja požara in sanacije na večstanovanjskem objektu, ki se nahaja na Grajski cesti 3 v Jabljah.

Požar se je pričel razvijati v zgodnjih jutranjih urah (po do sedaj zbranih podatkih okrog 6. – 7. ure). Požar in njegov obseg je bil opažen malo pred 9. uro. Klic na številko 112 je bil opravljen ob 8:56.

ReCO LJ – 112 je v prvem pozivu na lokacijo napotil enoto CPV Količevo in na njihovo zahtevo še druge enote iz GZ Domžale. Ob ugotovitvi, da je lokacija požara na področju občine Mengeš pa so bile na mesto poslane tudi vse gasilske enote GZ Mengeš.

Požar je bil lokaliziran ob 9:35 (40 minut od prijave), ostala so samo še manjša žarišča.

Kraj so si ogledali tudi kriminalisti, ki so ugotovili lokacijo nastanka požara, sam vzrok nastanka pa še ni znan.

Poškodovana je polovica ostrešja starega dela bloka (cca. 150m2). Popolnoma uničena je mansardna shramba in polovica enega stanovanja. 3 stanovanja so utrpela manjše poškodbe zaradi požarne vode. Zaradi delovanja plamena pa je uničena tudi fasada med objektoma Grajska 3 in Grajska 4. Plamen je uničil tudi del ostrešja objekta Grajska 4, ki se zaradi specifike gradnje razteza preko ostrešja več stanovanjskega objekta Grajska 3.

Požar je gasilo 40 gasilcev GZ Mengeš, 55 gasilcev GZ Domžale ter 8 poklicnih gasilcev CPV Količevo, skupno 103 gasilci z 20 vozili.

Na lokaciji je bilo tudi 6 reševalcev z 2 reševalnima voziloma (NRV).

Sam kraj posredovanja pa so zavarovali policisti.

Po končanem delu kriminalistov je bila organizirana groba sanacija pogorišča ter priprava ostrešja na kasnejše prekrivanje z ponjavami.

Na sanaciji je sodelovalo 9 gasilcev PGD Topole, 8 gasilcev PGD Mengeš ter 21 gasilcev PGD Loka pri Mengšu.

Intervencija je bila zaključena ob 22:25.

Občina Mengeš in župan ter CZ občine Mengeš, so oškodovanim stanovalcem ponudili vso pomoč, ki bi jo stanovalci v dneh po požaru potrebovali.

Sodelujoče enote:

Gasilska zveza Domžale
– CPV Količevo
– PGD Trzin
– PGD Domžale – Mesto
– PGD Ihan
– PGD Jarše Rodica

Gasilska zveza Mengeš
– PGD Topole
– PGD Mengeš
– PGD Loka pri Mengšu

Reševalna postaja NMP Domžale

Policija

Lokalna gasilska enota ter vodja intervencije se vsem sodelujočim enotam zahvaljujemo za pomoč pri gašenju in odpravljanju posledic požara. Zahvaljujemo se tudi podjetju Dostava hrane Hitra sedmica GS, Gašper Petrič s.p., CZ Mengeš, Gostilni Trzinka, Milovan Lalević s.p. in Občini Mengeš, ki so poskrbeli za prehrano in pijačo gasilcev na požarišču, ter Gradbeništvu Marjan Habat s.p., Tesarstvo Kosec, Peter Kosec s.p., in Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o., za pomoč pri sanaciji objekta.

Gasilci PGD Loka: Bizjak Andrej, Bizjak David, Kveder Anže, Loboda Nejc, Kocjan Marko, Klopčič Uroš, Pesrl Boštjan, Sašek Matic, Pirnat Domen, Urbanc Brane, M.F., Jenčič Sašo, Čebulj Boštjan, Cimerman Stane, Urbanc Franc, Burgar Blaž, Sedeljšak Slavko, Ručigaj Robert, Lukan Tadeja, Gorjup Anže in Brojan Andrej.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!).

Ni dogodkov.