• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

USPEŠNO ZAKLJUČEN OSNOVNI TEČAJ ZA GASILCA v okrilju društva PGD Loka pri Mengšu, 8.12.2009

Dodano: 13.12.2009

V PGD Loka pri Mengšu smo uspešno zaključili še en osnovni tečaj za gasilca. Pod budnim očesom organizatorja tečaja (Robert Ručigaj), predavateljev in inštruktorjev (Malus Franc, Gril Andrej, Brojan Andrej, Bizjak Andrej, Urbanc Branko) ter mentorjev (Anže Kveder, David Bizjak), je tečaj uspešno zaključilo 15 tečajnikov (11 iz PGD Loka in 4 iz PGD Mengeš), bodočih novih gasilcev GZ Mengeš.

Tečaj je potekal v mesecu novembru in decembru, sestavljen pa je bil iz dveh delov. V prvem teoretičnem delu* so na predavanjih tečajniki pridobivali najprej teoretično znanje ter se spoznavali z osnovami organizacije gasilstva pri nas ter osnovnimi postopki gašenja in reševanja. Kasneje pa so se na praktičnem delu naučili tudi osnov pravilnega dela* in postopkov pri gašenju, reševanju ter podpori ostalih, izkušenejših gasilcev pri delu na intervencijah.*

Sedaj tečajnike čaka nov, pomemben korak. Napotitev na nadaljevalni tečaj za gasilca, ki bo, upamo, organiziran čim prej v okviru GZ Mengeš. To je pomemben korak za dokončen vstop v operativno enoto ter osnova za varno delo in opravljanje vseh nalog novodobnega operativnega gasilca.

Upam, da so se vsi tečajniki dobro počutili med nami in da bodo zbrali še toliko energije in veselja, da bodo nadaljevali gasilsko izobraževanje in se nam pridružili v preventivi in operativnih vrstah enot GZ Mengeš ter sodelovali pri požarnem in drugem varovanju našega življenjskega okoliša – Občine Mengeš!

D.B.

Opomba: Pri počrnjenih delih besedila označenih z zvezdico*, si lahko s klikom na besedilo ogledate slike v naši fotogaleriji!

Fotogalerija: Osnovni tečaj za gasilca – praktične vaje nov/dec 2009 (klikni!)
Osnovni tečaj za gasilca – praktične vaje, nadaljevanje albuma nov/dec 2009 (klikni!)

Ni dogodkov.