• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Mladinci na državnem tekmovanju v boju z najboljšimi ekipami v kvizu, 19.11.2011

Dodano: 20.11.2011

V soboto je potekalo 10. državno tekmovanje v kvizu na katerega so se uvrstili tudi naši mladinci.

Tekmovanje je potekalo v prostorih Osnovne šole Vodice, po prijavi in malici so na otvoritvi udeležence pozdravili župan občine Vodice, visoki gosti Gasilske zveze Slovenije ter organizatorji PGD Šinkov Turn. Za tem se je začelo zares. Tekmovalci so se razdelili po kategorijah in se odpravili na izvajanje nalog. Mladince je najprej pričakal teoretični del tekmovanja, za katerim je sledil še praktični.

Gasilski kviz je eden izmed zahtevnejših preizkušenj mladega gasilca, saj za uspeh zahteva teoretično kot tudi praktično znanje. Tematike za mladince so bile naslednje:
a) teoretični del: drži /ne drži (trditve iz nabora vprašanj za zlato značko), zgodovina gasilstva, požarna preventiva (vprašanja za zlato značko, čini, funkcijske oznake in specialnosti gasilcev), gasilska znanja od 5 proti 0 (vse o gasilskem tekmovanju za člane, zlata značka, gasilska orodja in oprema, splošno o gasilstvu, pojmi v gasilstvu)
b) praktični del: navezava orodja (navezava za dvig sekirice, cevi z ročnikom brez pipe in cevi z ročnikom s pipo), spoznavanje gasilskega orodja (spajanje cevi na trojak)

Naša ekipa mladincev se je v konkurenci 29. ekip regijskih prvakov in podprvakov uvrstila na lepo 13. mesto in za njihovo udeležbo in trud prejela priznanje.

Ekipa mladincev: Brigita Brumec, Tadeja Lukan in Uroš Klopčič
Mentorji: Robert Ručigaj, David Bizjak, Anže Kveder, Boštjan Čebulj

Ekipi mladincev ter njihovim mentorjem se zahvaljujemo za njihov trud in jim hkrati čestitamo za dosežen rezultat!

Nekaj utrinkov s tekmovanja si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Rezultati_kviz_vodice-2011

Ni dogodkov.